Le feu sacré, the holy fire, a wonderful title for this biography, seldom fitting to a figure like here. The flame that led Paul Bocuse to immortal fame is said to never run out. Read more about the biography of the greatest cook...
MAGAZINE
Die fantastischen Weine des Sven Nieger
Eine Degustation, die ich aus einer Varnhalter Lage auf der Slow Food Messe in Stuttgart genießen durfte hat mich begeistert: Die fantastischen Weine des Sven Nieger.
Pear Helene Tart
A few words in the first sentence. You can, of course, prepare the mousses without the gelatine, but the cake must then be refrigerated for much longer and not left at room temperature for too long. Ingredients: For the Genovese...
Aroma, Die Kunst des Würzens, 2. Auflage
Thomas Askan Vierich arbeitete lange Zeit in Berlin für Essen & Literatur, seit 2002 ist er für den "Falter" in Wien als Journalist aktiv. Bekannt ist sein Gastro-Roman »Tödliche Delicatessen«, in dem die Berliner Restaurant...
Shrimp-Cocktail
When the ingredients are delicious and fresh, a shrimp cocktail is an irresistible appetizer. It suits every festive occasion, together with a sip of ice-cold white wine you will quickly break the ice...
Klassiker: Bocuse, Die Neue Küche
Paul Bocuse, Ritter der Ehrenlegion, Koch des Jahrhunderts, Revolutionär am Herd, fanatischer Kämpfer für die Qualität. Kein Superlativ reicht aus, diesen begnadeten Koch und Showman zu beschreiben.
Baekeofa
Eine Spezialität aus dem Elsaß, hier ein Rezept mit Zitaten von Paul Haeberlin.
Moules à la crème
Excellent moules can be enjoyed in the small coastal town of Barfleur in Normandy. The place nestles romantically on the banks of a small bay. There are some restaurants in the harbour that all have moules à la crème on their...
Klassiker: Haeberlin, Meisterküche im Elsaß
In den 70er Jahren des vergangenen Jahrhunderts , veränderte sich die Kochkunst durch eine Bewegung, die bis heute großen Einfluss auf die Spitzengastronomie ausübt, die Nouvelle Cuisine.
Madras Curry Maharadscha Style
Ein ganz bezauberndes Curry, der Trick besteht darin, die Gewürze mit etwas Sonnenblumenöl im Wok zu rösten, nach Zugabe der Zwiebeln und der Tomaten geht die Masse auf und ergibt zusammen mit der Kokosmilch eine perfekte...
Amarettini-Chantilly
For the recipe you will need an ISI-Whip, or a similar device, with the ability to process gas cartridges. Ingredients: 100 G amarettini390 ML whipped cream1 gas cartridge for ISI Preparation: Grind the amarettini into powder in...
Feijoada
Just in a few minutes before the World Cup in Brazil, it’s time to celebrate the Brazilian victories with a caipirinha together with my friends, after a feijoada has provided the necessary basis.Feijoada is the Brazilian...
Risotto “Giusseppe Verdi”
Giuseppe Verdi war nicht nur ein großer Komponist, sondern auch ein Gourmet mit Leib und Seele. Die Gesellschaften, die er auf seinem Landgut gab, sind bis heute legendär. Dieses Risotto macht Sie als Gastgeber sofort noch...
Vatapá
Ein besonders exotisches Gericht in Brasilien. Die Zubereitung ist kompliziert und erfordert Zeit
New Larousse Gastronomique
Larousse Gastronomique is the world's classic culinary reference book, with over 35,000 copies sold in the UK alone. Larousse is known and loved for its authoritative and comprehensive collection of recipes. Here it is brought up...